ΞΙΝΟ

Ένα τυρί κρεμώδες με ελάχιστα όξινη αλλά παράλληλα ευχάριστη και δροσερή γεύση, που παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια. Οι ντόπιοι προχώρησαν στην παραγωγή του εν λόγω τυριού όταν είδαν ότι δεν υπήρχε τρόπος να συντηρηθεί το γάλα το καλοκαίρι. Ιδανικό συνοδευτικό σε δροσερές σαλάτες.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΑΙΓΕΙΟ ΓΑΛΑ
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
ΠΥΤΙΑ
ΑΛΑΤΙ
ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΓΡΑΣΙΑ 75,00%
ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΛΙΠΟΣ ΕΠΙ ΞΗΡΟΥ 50,00%
ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΤΩ 4 oC
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑ 100 g
ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1020 kJ
246 kcal
ΛΙΠΑΡΑ 20 g
ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ 14 g
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 3,3 g
ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΑΚΧΑΡΑ 2 g
ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ 13 g
ΑΛΑΤΙ 0,3 g