ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΝΙΩΤΙΚΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ

Το τυροκομείο ξεκίνησε το 2007 με πρωτοβουλία του Δήμου Ιητών έχοντας σαν στόχο την ανάδειξη της παράδοσης του νησιού στη τέχνη της  τυροκομίας, απαντώντας ταυτόχρονα στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Το 2013 με σκοπό την γρηγορότερη ανάπτυξη του το τυροκομείο άλλαξε χαρακτήρα και από Δημοτικό έγινε ιδιωτικό, ανεβάζοντας από τότε ολοένα και περισσότερο τον πήχη της παραγωγής και της ποιότητας.

Η μονάδα βρίσκεται σε μοναδικό σημείο του τόπου σε υψόμετρο 450 μέτρων έχοντας έτσι άμεση επαφή με τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Είναι μια πρότυπη τυροκομική μονάδα με προϊόντα υψηλής ποιότητας. Κατά την παραγωγική διαδικασία χρησιμοποιείται τοπικό – αγνό αιγοπρόβειο και αγελαδινό γάλα, που παράγεται από ζώα ελευθέρας βοσκής  δίχως  αφαίρεση των θρεπτικών συστατικών του αλλά ούτε και πρόσθεση συντηρητικών ή άλλων ουσιών.

tyrokomeio iou niotiko

Η αγάπη μας για τα παραδοσιακά προϊόντα και τις μεθόδους παραγωγής τους, καθώς και η επιμονή μας στον ποιοτικό έλεγχο και τη λεπτομέρεια κάθε σταδίου της παραγωγικής διαδικασίας,  έχουν σαν αποτέλεσμα τη παραγωγή τυριών ανωτέρας ποιότητας. Το κάθε ένα από αυτά  εσωκλείει τις γεύσεις και τα αρώματα της τοπικής γης οδηγώντας τον γευσιγνώστη σε ένα ταξίδι αισθήσεων και  αναμνήσεων.

Το τυροκομείο έχει αποσπάσει Πανευρωπαϊκή διάκριση στη Μαδρίτη το 2010, Χρυσό βραβείο ποιότητας στη Θεσσαλονίκη το 2008.

Το 2019 βραβεύτηκε πανελλαδικά από το περιοδικό ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ για το σύνολο της παρουσίας του στο τομέα της παραγωγής τυριού ενώ είναι από τα πρώτα μέλη του aegean cuisine.

Παράλληλα έχει λάβει βραβεύσεις γευσιγνωσίας από τους καλύτερους Chefs και βραβεία κοινού σε κάθε έκθεση στην οποία έχει συμμετάσχει.

Το τυροκομείο πληροί όλες τις προδιαγραφές υγειονομικού ενδιαφέροντος (ISO 22000/05).