Αγάπη για τα παραδοσιακά προιόντα...

Το τυροκομείο μας ξεκίνησε το 2007 με σκοπό να κρατήσει ζωντανό τον πρωτογενή τομέα του νησιού και παράλληλα την κουλτούρα και αγάπη για τα παραδοσιακά του προϊόντα.

Την πρωτοβουλία αυτή πηρέ μετα από συσκέψεις με τους αγρο-κτηνοτρόφους του νησιού ο Δήμος Ιητων με συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η μονάδα βρίσκετε σε ένα μοναδικό σημείο του νησιού κοντα στους παραγωγούς, στην περιοχή ‘’Διασέλια’’ και σε υψόμετρο 450 μέτρων.

Είναι μια μικρη πρότυπη, τυροκομική μονάδα με αγνό αιγοπρόβειο γάλα υψηλής ποιότητας. Πανευρωπαϊκές διακρίσεις (Μαδρίτη 2010), Χρυσό βραβείο ποιότητας (Θεσσαλονίκη 2008) και βραβεύσεις γευσιγνωσίας από τους καλυτέρους Chefs.